( صرفه جویی در مصرف انرژی یکی از چالش های مهم جهان امروز است. در سال های اخیر،افزایش نگرانی ها در خصوص تبعات زیست محیطی مصرف انرژی و گرم شدن کره زمین ،اهمیت این موضوع را دو چندان کرده است. از سوی دیگر سهم بخش ساختمان در مصرف انرژی کشورها قابل توجه است و به همین دلیل ،در چند دهه ی اخیر ،در اکثر کشورهای صنعتی ،اقدامات اساسی در زمینه اصلاح الگوی مصرف،با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله تدوین مقررات و ضوابط ،صورت گرفته است.
در کشور ما نیز،بخش ساختمان حدود 40 درصد از کل مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهد.متاسفانه با این وجود،اقدامات انجام شده در سال های اخیر اثر بخشی مورد انتظار را در کاهش مصرف انرژی ساختمان نداشته است و رشد مصرف،همچنان روند افزایشی نگران کننده ای دارد.بدیهی است که تداوم این وضعیت ،تبعات اقتصادی و زیست محیطی جبران ناپذیری برای کشور به دنبال خواهد داشت.
تجربه کشور های صنعتی به روشنی لازمه تدوین ضوابط و مقررات منطبق با شرایط موجود در هر کشور را آشکار می سازد.در همین راستا،در سال 1370،اولین ویرایش مبحث 19 مقررات ملی ساختمان،تحت عنوان صرف جویی در مصرف انرژی تدوین گردید که بخش اعظم آن ضوابط طراحی عایق کاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان بود.)
عایق سازی پوسته خارجی ساختمان با استفاده از درب و پنجره های دوجداره و دیوار های عایق از مهم ترین عوامل صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.